Sunday, 10 May 2009

HOTEL CRNA GORA PODGORICA

HOTEL CRNA GORA

spolja3.jpg


Bulevar Sv. Petra Cetinjskog 281000 Podgorica

Hotel Crna Gora je sagradjen 1953. Godine. Projektovao ga je arhitekta Vujadin Popovic po uzoru na hotel u Aleksandriji i sa njim je poceo razvoj savremenog hotelijerstva i ugostiteljstva na ovom prostoru.

Hotel se nalazi u samom centru grada izmedju dva prekrasna parka. Kamena terasa monumentalne arhitekture sa pogledom na park prepoznatljiv je simbol grada Podgorice. Hotel posluje u sastavu kompanije UTIP Crna Gora, ciji je vecinski vlasnik kompanija Normal Tours. Potpuno renoviranje Hotela Crna Gora je planirano za naredne dvije godine, nakon cega ce on dostici nivo od pet zvjezdica.

Impozantan projekat planira novi, moderni , kako unutrasnji tako i spoljasnji izgled hotela. Koristice se najsavremeniji materijali kako bi se objektu vratio sjaj i imidz kakav on zasluzuje.

Hotel raspolaze sa 290 lezaja u 132 sobe i 6 apartmana. Sobe su podijeljene na tri kategorije: ekonomik, standard i lux. Svaka soba je opremljena mini-barom, satelitskom televizijom, internetom i room servisom.

Tu su biznis centar, rent-a car, prodavnica, parking. Javni prostori su pokriveni high speed bezicnom internet konekcijom. Gosti mogu uzivati u Kazinu i Nocnom klubu. Sadrzaji od posebnog znacaja su cetiri salona kapaciteta od 20 do 200 ljudi. Saloni su pogodni za konferencije, promocije, poslovne sastanke, simpozijume, svecane prijeme i bankete. Opremljeni su svom pratecom opremom ciji kapacitet iznosi 750 mjesta.

No comments: